Spring naar content

Dorpscoördinator Beekdaelen Schinveld

De Spin in het web

“Een Spin in het web, een duizendpoot, een schaap met vijf poten, een verbinder. Nee, deze taakomschrijving gaat niet over de nieuwe burgemeester, maar over de eerste dorpscoördinator van Beekdaelen.”

Zover het citaat uit het artikel “Gezocht: duizendpoot die het dorp bijeenbrengt” in de limburger van 6-augustus 2019 door Geertjan Claessens.

De eerste dorpscoördinator van Beekdaelen start eind januari 2020 haar werkzaamheden

Even Voorstellen:

Ik ben Moon Hendrix werkzaam bij de welzijnsorganisatie CMWW en sedert januari 2020 aangesteld als Dorpscoördinator voor de kern Schinveld.

Ik ben bereikbaar op Maandag t/m woensdag 09.00 – 17.00 en donderdag van 9.00 – 13.00 uur

Of bel mij op: 06-52887776 of op de locatie A ge water 20 Schinveld 088-4552590

U kunt mij ook een mail sturen ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op: m.hendrix@cmww.nl

Dorpscoördinator

Wat houdt dat in, wat kunnen de inwoners van Schinveld verwachten.

De dorpscoördinator gaat bewoners en burgerinitiatieven stimuleren en waar nodig ondersteunen, de problemen en hulpvragen van inwoners signaleren. Daarbij zorgt de dorpscoördinator voor korte lijnen met de gemeentelijke afdelingen Sociaal en Ruimtelijk en met hulp- en zorgverleners.

Ook vrijwilligers en verenigingen spelen een grote rol bij de werkzaamheden. De dorpscoördinator is de verbinder tussen de gemeenschap, de gemeente en dienstverlenende partijen.

De dorpscoördinator helpt bewoners met voorstellen en het vinden van antwoorden en legt plannen en vragen voor aan de juiste partijen waaronder ook de gemeente.

De dorpscoördinator stimuleert, activeert en faciliteert bewoners in Schinveld, maar neemt niet over.

De dorpscoördinator werkt vanuit de welzijnsorganisatie CMWW, het buurtwelzijnsteam, en is daarbij aangehaakt bij de gemeentelijke organisatie. Op deze manier kunnen de lijnen naar de welzijnsdiensten en de gemeentelijke diensten kort zijn.

Daar waar vertrouwelijkheid speelt kan de dorpscoördinator zelfstandig optreden vanuit de privacyregels geldend voor welzijnsdiensten.