Spring naar content

Schuldhulpverlening

Voor al uw vragen over financiën en schulden

Schuldhulpverlening

Kunt u niet meer rondkomen? Zijn uw uitgaven hoger dan uw inkomsten?

Wordt uw situatie er voorlopig niet beter op, of heeft u schulden die u niet kunt afbetalen? Financiële problemen brengen vaak veel zorgen en problemen met zich mee. Als u in deze vervelende situatie zit, is het goed om te weten dat u met deze problemen ergens terecht kunt.

Samen met o.a. ISD BOL, de Kredietbank Limburg (KBL), woningverenigingen en de Gemeenten Brunssum en Onderbanken werkt het CMWW in een traject voor integrale schuldhulpverlening.

CMWW verzorgt voor zowel Brunssum als Beekdaelen (Kernen voorheen Onderbanken) de toegang tot de schuldhulpverlening.

Schuldsanering

Als u er niet meer uitkomt en uw rekeningen niet meer kunt betalen, komt u mogelijk in aanmerking voor schuldsanering. De professional van het CMWW kijkt samen met u naar uw mogelijkheden. Om in aanmerking te komen voor schuldsanering moeten verschillende afspraken nagekomen worden en een aantal gegevens moet u op tijd aanleveren. Het is in uw eigen belang dat u deze afspraken nakomt.

Schuldsanering betekent kort samengevat dat u bij de Kredietbank een bedrag leent waarmee zij al uw schulden afbetalen. U krijgt dan een saneringskrediet en deze lening lost u vervolgens alleen af bij de Kredietbank. De looptijd van zo’n saneringskrediet is meestal 36 maanden, maar kan in sommige situaties ook langer duren. Gedurende de aflossingsperiode krijgt u leefgeld waarvan u moet rondkomen. U mag in deze periode absoluut geen nieuwe schulden maken.

Daarnaast kunt u in deze periode gebruik maken van het scholings – en begeleidingsaanbod van zowel het CMWW als de Kredietbank Limburg.

Door te leren uw financiën beter te beheren, kunt u voorkomen dat u na verloop van tijd opnieuw in de schulden terecht komt. Er zijn verschillende cursussen die u kunt volgen en er is een individueel begeleidingsaanbod.

Waar kunt u terecht?

Schuldhulp in Beekdaelen voormalig Onderbanken

De afstemming van schuldhulp in geheel Beekdaelen zal nog enige tijd in beslag nemen, maar tot 2021 kunt u terecht bij CMWW.

In voormalig Onderbanken kunt u voor al uw financiële vraagstukken terecht bij het Maatschappelijk Werk van CMWW op de locatie “A ge Water 20 a te Schinveld”. Klik op deze link voor de openingstijden en bereikbaarheid.

Schuldhulp in Brunssum

CMWW verzorgt de toegang tot de schuldhulpverlening voor de gemeente Brunssum

U kunt zich het beste richten tot uw buurtwelzijnsteam of rechtstreeks tot de vrijwilligers en werkers in “Os Hoes”