Spring naar content

Jeugd en Gezin / Opgroeien en Opvoeden

Voor al uw opvoedingsvraagstukken kunt u bij CMWW terecht

Opvoeden

Een kind opvoeden en laten opgroeien in een veilige en stabiele omgeving lijkt vanzelfsprekend. Maar soms lukt dat niet, om welke reden dan ook.

U kunt met allerlei vraagstukken of problemen te maken krijgen bij het opvoeden van uw kind(eren). Deze kunnen van kortdurende aard zijn, maar soms kan het ook een structureel probleem worden en gepaard gaan met veel zorgen en stress.

Waar u ook tegenaan loopt, u kunt bij ons terecht met uw vragen en problemen rondom opvoeden en opgroeien. Naast individuele ondersteuning zijn er ook groepen en trainingen voor u en/of uw kind waar u mogelijk belangstelling voor heeft.

Wilt u met één van onze medewerkers praten, loop dan gerust een keer binnen tijdens het spreekuur in uw wijk of maak een afspraak via het wijksteunpunt.

Kindermishandeling en Huiselijk geweld

Maatschappelijk werk biedt hulp en begeleiding aan slachtoffers en plegers van huiselijk geweld. Het kan hierbij gaan om individuele gesprekken, maar ook relatie – of gezinsgesprekken zijn mogelijk. Wij kijken naar de totale leefsituatie en ondersteunt mensen bij het oplossen van en het omgaan met problemen.

Mocht u meer informatie over Kindermishandeling, Ouderenmishandeling, Huiselijk Geweld of Seksueel geweld zoeken dan kunt u kijken op de website van Veilig Thuis Zuid-Limburg.

Op de website van Augeo staat veel informatie en bruikbare tips, met de focus op kinderopvang!

CARE-FREE: APP over kindermishandeling

CARE-FREE is een APP over kindermishandeling door en voor jongeren in de leeftijd van 10-18 jaar en ouder. In de APP wordt informatie gegeven over wat kindermishandeling is, waarom het gebeurt en wat je kunt doen als je je zorgen maakt over jezelf of een ander.

De APP geeft tips hoe je een gesprek kunt aangaan met die ander, een bekende of hulpverlener. Uiteindelijk beslis je zelf of je iets met de gegeven informatie doet en wanneer je dat doet. Er worden geen gegevens opgeslagen waardoor je hem anoniem kunt gebruiken.

Filmpje
In dit filmpje vertelt Naomy over het ontstaan van de APP en waarom zij dit zo belangrijk vindt: https://vimeo.com/374121747/4be1f77a68

Download de gratis APP
Wil jij weten wat kindermishandeling is of maak jij je zorgen over jezelf of een ander?

Bijeenkomsten, presentaties en gastlessen
Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten, geven presentaties en gastlessen. Ook ontwikkelen we lesmateriaal om het onderwerp in het onderwijs bespreekbaar te maken. Heb je vragen, wil je méér weten? Stuur dan een e-mail naar appcarefree@outlook.com

Opgroeien

Opgroeien is niet altijd makkelijk.

Soms zijn er vragen of problemen waar je niet met je ouders over kunt of wilt praten. Of die juist met je ouders te maken hebben.

Bij ons kun je terecht met elke vraag en elk probleem. Wij luisteren naar jouw verhaal. En natuurlijk wordt jouw verhaal door ons vertrouwelijk behandeld. Samen kijken we naar oplossingen.

Neem contact op met onze School Maatschappelijk Werkers, Brenda Plantaz B.plantaz@cmww.nl en Amira Nouri A.nouri@cmww.nl . Of klop eens aan bij onze jongerenwerkers Omar Nouri o.nouri@cmww.nl , Maud Vroomen m.vroomen@cmww.nl , Frits Hartgerink f.hartgerink@cmww.nl , Roy Biesmans r.biesmans@cmww.nl of Chantalle Straat c.straat@cmww.nl .

Je kunt ook gewoon bellen met CMWW bij jou in de buurt en een afspraak maken.

School Maatschappelijk Werk

Het schoolmaatschappelijk werk van CMWW is op vaste momenten aanwezig op het Compasscollege en het Emmacollege en op afroep op St.Janscollege en Broeklandcollege .

 

Groepsaanbod opgroeien

KIES groep

Kinderen in echtscheiding situatie

KIES (Kinderen in Echtscheiding Situatie) is een spel- praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. Onder leiding van een gecertificeerde KIES-coach wordt in bijeenkomsten door middel van de kies methodiek gewerkt aan de verwerking van de echtscheiding van de ouders. Voor ouders worden er  informatie bijeenkomsten gepland. 

Rots & Water

De leukste activiteiten vind u hier gegarandeerd

Voor ons is het van groot belang dat uw zorg goed geleverd wordt. Wij van CNWW zetten uw voorop. Voor ons is het van groot belang dat uw zorg goed geleverd wordt.

Kiezels & Druppels

De leukste activiteiten vind u hier gegarandeerd

Voor ons is het van groot belang dat uw zorg goed geleverd wordt. Wij van CNWW zetten uw voorop. Voor ons is het van groot belang dat uw zorg goed geleverd wordt.

Faalangst training

Faalangst: Je kunt er wat aan doen!

Denk jij wel eens: “Ik kan het niet.” “O nee, ik ga vast weer een onvoldoende halen.” “Iedereen kijkt naar me, ze vinden me vast dom.”

Paniek, Stress, Angst, Onzeker, Hartkloppingen, Zweten, Stotteren, Dan is de BOF training iets voor jou! 

Workshop Social Media

Zou jij zonder wifi kunnen?

Wat is je ervaring met social media? Wat is er online over jou te vinden? Wat mogen je ouders wel en niet weten? Hoe verlegt anonimiteit jouw grenzen?

Deze workshop is bedoeld voor jongeren die, gewild of ongewild, veel te maken hebben met social media.

Opvoeden

Homesupport

Als gezin word je soms geconfronteerd met kleine en soms grotere problemen of tegenslagen. Je raakt samen met je gezin uit balans.

Je wil wel werken aan je toekomst maar weet even niet waar je moet beginnen

Homesupport is een basisvoorziening die wordt uitgevoerd door CMWW in Brunssum en Beekdaelen..

Opgroeien en opvoeden

Maatschappelijk werk / Jeugd- en Gezinswerk

Ondersteuning bij opvoeden opgroeien en ontwikkelen

Opvoeden en opgroeien is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Soms is wat hulp gewenst. Het is heel normaal om vragen over opvoeden of opgroeien te hebben.

Een eerlijk gesprek over seksualiteit, kinderwens en anticonceptie

Ga op tijd het gesprek aan over al dan niet geplande zwangerschap!

Het programma Nu Niet Zwanger ondersteunt mensen (m/v) een bewuste keuze te maken over het moment van hun kinderwens, zodat zij niet onbedoeld zwanger raken.

Ouderschaps organisatie

Under construction