Spring naar content

Wijk Belbus 55+

Belbus in Brunssum, Beekdalen en Landgraaf (zie beneden)

Wijk Belbus 55+ Brunssum en Wensbus Beekdaelen

Als het zelf regelen van vervoer een probleem is kunt u als inwoner van Brunssum, Beekdaelen of Landgraaf gebruik maken van de Belbus.

De Wijk Bel Bus rijdt:

In Brunssum – maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen is er géén vervoer!

In Beekdaelen wordt het vervoer vanaf 1-1-2020 door de Stichting Wensbus Beekdaelen georganiseerd.

Met de BoodschappenPlusBus kunt u leuke uitjes uit ons programma maken en/of onder begeleiding boodschappen doen. 

Tarieven Wijk Bel Bus

Met de Wijkbelbus kunt u, indien woonachtig in Brunssum, ritjes maken naar een gewenste bestemming in de Gemeente Brunssum. U kunt dan denken aan vervoer naar de huisarts, de markt, uw kind(eren), het winkelcentrum etc.

U meldt zich aan als lid van de Wijkbelbus. Hiervoor hebben wij gegevens van u nodig. Deze gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

 • De abonnementskosten zijn € 5.25 per kwartaal, ongeacht hoe vaak u gebruik maakt van de Wijkbelbus. Betaling verloopt via automatische incasso.
 • Vervolgens betaalt u per enkele rit € 1,80.
 • Als u van de Wijkbelbus gebruik wilt maken, dient u de gewenste rit op tijd te reserveren (1 dag van te voren tussen 09.30 – 11.00 uur).
 • Mocht u onverhoopt de rit toch niet willen / kunnen maken, meldt u zich dan op tijd af (24 uur van te voren).
 • U kunt uw abonnement op ieder moment weer opzeggen.

Wij proberen de ritten zodanig te combineren dat wij op de afgesproken tijd bij u thuis kunnen zijn. Het kan echter voorkomen dat u even moet wachten. Hiervoor vragen wij uw begrip.

Contact en reserveren

Woont u in Brunssum?

U kunt zich telefonisch aanmelden of een rit reserveren voor de Wijkbelbus via 088-4552531. 

Alléén voor dringende gevallen kunt u op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur bellen met 088-4552530.

De Landgraafbus of Belbus Landgraaf

Mobiliteit in Landgraaf

Hoe kan ik gebruik maken van de Landgraafbus?

U kunt een beroep doen op de Landgraafbus als de bereikbaarheid van voorzieningen lastig voor u is als gevolg van beperkte mobiliteit(smogelijkheden).

Hou er rekening mee dat de bus geen rolstoellift en rolstoelvoorzieningen heeft. Verder kunnen kleine scootmobiels mogelijk uit elkaar gehaald en in de kofferbak gelegd worden.

Contributie en prijzen

Om gebruik te kunnen maken van de Landgraafbus dient u lid te zijn van de Vereniging Bijzonder Vervoer. De contributie bedraagt € 1,75 per maand en wordt via automatische incasso betaald. Daar bovenop komen de kosten voor de ritten: één rit kost € 1,-.

Lid worden van de Vereniging Bijzonder Vervoer kan via het CMWW Brunssum-Onderbanken, A ge Water 20a in Schinveld, telefoonnummer 088-4552590. Hier kunt u ook terecht met vragen of klachten.

Bestemmingen Landgraafbus

De bus, waarin plaats is voor maximaal 8 personen, rijdt alleen binnen Landgraaf én naar:

 • Zuyderland, Medisch Centrum Brunssum (gevestigd in Mijn, centrum voor medische zorg) (€ 2,50 per rit) 
 • Mitralis, Kerkrade (€ 2,50 per rit). 

Andere bestemmingen van de Landgraafbus (binnen Landgraaf) zijn bijvoorbeeld:

 • de huiskamerprojecten
 • bezoek aan familie en/of vrienden
 • huisartsen, fysiotherapie, tandarts
 • de wijkpunten
 • de bibliotheek
 • supermarkten en andere winkels

De bus haalt u thuis op en brengt u naar de gewenste bestemming.

Rijtijden

Er wordt van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 19.30 uur gereden. Op donderdag is de eindtijd 21.00 uur. Zaterdag wordt er alleen gereden in de ochtenduren, van 9.00 uur tot 13.00 uur. Op zon- en feestdagen is er geen vervoer.

Het streven is om zoveel mogelijk ritten te combineren. Dat betekent dat er met de rijtijden geschoven kan worden en er afwijkingen kunnen zijn van de tijden die u heeft aangevraagd.

De landgraaf-bus

Hoe kunt u een rit reserveren?

U kunt een rit reserveren van maandag t/m vrijdag via telefoonnummer 088-4552592. Aanmelden voor een rit doet u de dag ervoor tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Voor vervoer op maandag, gelieve op vrijdag telefonisch de rit reserveren.

Dringend vervoer nodig?

Alleen voor dringende gevallen kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 16.30 uur bellen naar telefoonnummer 088-4552590.