Spring naar content

Een maatjesproject van Vrijwilligerscentrale Beekdaelen

Koempels in Beekdaelen

Een sociaal vangnet is van groot belang in onze maatschappij. Als sociale wezens hebben we elkaar nodig. Meer dan een miljoen mensen in ons land staan er echter vaak alleen voor. Zij hebben geen of weinig contacten. Met ‘Koempels in Beekdaelen’, een project van Vrijwilligerscentrale Beekdaelen zorgen we ervoor dat Beekdaelen verbonden blijft.

Wanneer je iemands koempel bent, wordt iedereen daar beter van.

Bij dit project staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Samen lachen. Samen plezier hebben. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn dan ook belangrijk. Vertrouwen staat voorop vandaar de naam van dit project. Het woord koempel stamt oorspronkelijk af van het Duitse woord ‘kumpel’ dat vriend of maat betekent. Een koempel is dan ook een kameraad waarop je vertrouwt. Koempels voelen zich allebei beter door hun ontmoetingen.

Wil jij koempel zijn voor een ander?  Of heb je juist behoefte aan een koempel? Geef je dan op via VrijwilligerscentraleBeekdaelen@cmww.nl of 0654103218 en dan plannen wij een kennismakingsgesprek om alle wensen en mogelijkheden te bespreken.

Koempels zijn er in allerlei soorten. Er zijn koempels die langskomen. Koempels die helpen met de taal. Koempels die anderen laten lachen. Of koempels die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelkoempels, leeskoempels, boodschappenkoempels, sportkoempels, koempels die samen komen bakken , creatieve koempels…

Koempel worden?

Inschrijven

Koempel worden?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Koempel nodig?

Aanmelden

Koempel nodig?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.