Spring naar content

Actueel

Lees ons laatste nieuws

Home Actueel Zomerschool voor Peuters bij Pluk

Zomerschool voor Peuters bij Pluk

Zomerschool voor Peuters

Tijdens de zomervakantie hebben we kosteloze aan alle peuters in Brunssum en Beekdaelen een 3-weeks zomerprogramma aangeboden.

Liefst 78 unieke peuters kwamen naar het zomerprogramma!

Op de zomerschool hebben pedagogisch medewerkers een programma rondom de sociaal-emotionele ontwikkeling, de taal- en rekenontwikkeling, de spel- en motorische ontwikkeling van peuters aangeboden. Het thema dit jaar was Rupsje nooit genoeg, waarbij met het warme weer er ook buitenspellen waren met water, beweegonderwijs in de gymzaal, knutselen in het atelier, appels plukken van onze PLUK boom en het maken van PLUK appelmoes om mee naar huis te nemen.

De zomerschool in Brunssum vond plaats op locatie: PLUK Brunssum Zuid, In ’t Ven 4 en in Beekdaelen op locatie: PLUK Schinveld, Kloosterlaan 7c in Schinveld.

De zomerschool was een enorm succes waarbij in totaal 78 verschillende peuters gebruik gemaakt hebben van dit aanbod.  

Dit alles is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Gemeente Brunssum en Beekdaelen.

De visie behorende bij Pluk

Samen spelen en leren

Van eigenzinnige  tot eigengereide peuters. Spelen, ontdekken, leren, groeien. Voor peuters die lekker in hun vel zitten en straks klaar zijn voor de basisschool. Kleintjes vol enthousiasme en positieve aandacht op weg helpen, een steuntje in de rug geven. Met ons vertrouwde team werken we op een speelse manier aan ontwikkeling, met liefde.

PLUK de dag

Wij zijn Peuteropvang PLUK. Met negen locaties in Brunssum en Beekdaelen zijn we altijd dichtbij. En dat is precies waar we willen staan: dichtbij de peuter die een eerste stap zet buiten de omgeving van het gezin. Dichtbij het kind dat brabbelt en babbelt, spelt en telt, hapt en prakt, speelt en deelt, springt en zingt. Een Plukker heeft een streepje voor.

PLUK de vruchten

De medewerkers van onze negen vestigingen staan voor één doel: samen spelen en leren. Ontdekken en groeien om zo de overstap naar groep 1 van de basisschool gemakkelijk maken. Voor elke peuter, want ieder kind verdient gelijke kansen om te starten in de basisschool. Met onze peuteropvang en Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE) werken we dan ook nauw samen met de lokale basisschool.

Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Onze PLUK plekken

PLUK de dag. We zijn allemaal uniek maar ook allemaal één. Samen kunnen we vol vertrouwen groeien en bloeien. In een warme, vertrouwde omgeving die veilig voelt. Met deskundige begeleiding die een positieve kijk op het leven heeft. Met elkaar, ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers. Zo kunnen we samen het beste uit elke dag halen, met plezier.

Pimpeloentje – Pluk Brunssum Oost

’t Pieëpelke Bingelrade – Pluk Bingelrade Beekdaelen

De Kruimeldoos – Pluk Schinveld Beekdaelen

’t Hummelhutje – Pluk Brunssum West

Pukkio – Pluk Brunssum Noord

’t Pieëpelke Merkelbeek – Pluk Merkelbeek Beekdaelen

De Paddenstoel – Pluk Brunssum Zuid

Pinokkio – Pluk Brunssum Centrum

Bij de handjes – Pluk Brunssum Centrum

Over PLUK

Peuteropvang PLUK is onderdeel van Stichting CMWW, Maatschappelijk werk, Welzijnswerk en Peuteropvang. Deze non-profit organisatie heeft haar roots in de gemeente Brunssum en Beekdaelen.

PLUK staat voor Peuteropvang en Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE) en is met al haar negen locaties gevestigd in een basisschool, voor een veilige en vertrouwde voorbereiding op de basisschool.

Onze 30 medewerkers zijn pedagogisch geschoold en voldoen aan alle wettelijke eisen. Samen vormen wij een enthousiast team met op elke locatie vaste gezichten: voor structuur en een optimale vertrouwensband met kinderen en ouders.