Spring naar content

Actueel

Lees ons laatste nieuws

Home Actueel Samenwerking CMWW en Welzijnsgroep per 1 januari 2023

Samenwerking CMWW en Welzijnsgroep per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari werkt CMWW intensief samen met Welzijnsgroep Parkstad Limburg (WPL). Alle ondersteunende diensten van CMWW zoals financiën, personeelszaken, facilitaire services en management zijn bij de start van het nieuwe jaar ondergebracht bij de Welzijnsgroep. Welzijnsorganisaties Alcander (Heerlen) en Impuls (Kerkrade) maakten al gebruik van de diensten van de Welzijnsgroep.

Personeel en naam CMWW blijft behouden
Voorwaarde voor de samenwerking is dat de opdracht van en ontwikkelingen in Brunssum en Beekdaelen leidend zijn en blijven. De naam CMWW verandert niet, zodat de organisatie haar eigen identiteit en herkenbaarheid behoudt voor de inwoners betreffende gemeenten.
Medewerkers van de peuteropvang en de maatschappelijke dienstverlening blijven dan ook gewoon in dienst van het CMWW. De samenwerking met WPL lijdt niet tot ontslagen bij medewerkers in vaste dienst.


Nieuwe bestuurder
Zowel bij het CMWW als bij Alcander/Impuls ging de directeur-bestuurder afgelopen jaar met pensioen. Beide directeuren zijn in december 2022 opgevolgd door Ankie Pihler als nieuwe directeur-bestuurder van de Welzijnsgroep. Daarmee komt zij ook aan het hoofd van het CMWW te staan.
De Raad van Toezicht is vanaf 1 januari aangevuld met een vertegenwoordiger van het CMWW zodat ook op dat niveau de ‘couleur locale’ geborgd is.


Voordelen samenwerking
De samenwerking biedt medewerkers van de verschillende onderdelen meer groeimogelijkheden en meer kansen om op basis van kennis en competenties de juiste werkplek in de organisatie te vinden. Zowel CMWW als Alcander en Impuls hebben oog voor innovatie. Het samenvoegen van de kennis op het gebied van innovatie en projectaanvragen zien we als een kans om de innovatiekracht en professionaliteit voor alle stichtingen te vergroten. Zo verstevigen we de strategische positie voor alle stichtingen.
Voor de cliënten verandert ogenschijnlijk niet zoveel, maar op de achtergrond heeft de samenwerking ook voordelen voor de inwoners van de betreffende gemeenten. Deskundigheid kan gemakkelijker gedeeld worden, medewerkers zitten op de juiste plek en backoffice diensten werken optimaal. Hierdoor kunnen we iedereen de beste oplossing voor hun vraag bieden.