Spring naar content

Actueel

Lees ons laatste nieuws

Home Actueel Hé Pluk, welkom!

Hé Pluk, welkom!

Een nieuwe naam voor onze peuteropvang

Hé Pluk, welkom!

Hé Pluk, welkom!

Welkom Peuteropvang Pluk! Samen maken de negen peuteropvang locaties in Brunssum en Beekdaelen een sprong vooruit. Ze blijven onderdeel van CMWW maar zetten met een nieuwe naam weer net een stapje dichter bij de peuter en richting kleuter. Die op hun beurt weer hun eerste stapjes zetten buiten de omgeving van het gezin.

Pluk is de naam geworden voor deze negen locaties. Een mooie naam die de ouders samen met de kinderen hebben bedacht. Pluk de dag, pluk de vruchten, pluk de toekomst. ‘Alles voor deze eigenzinnige peuters, onze Plukkers’, vertelt leidinggevende Mirte Pieper. ‘Die we met ons team met veel plezier een steuntje in de rug geven, vol enthousiasme en positieve aandacht. Spelen, ontdekken, leren, groeien. Het beste uit elk moment halen. Voor peuters die lekker in hun vel zitten en straks klaar zijn voor de basisschool.

Samen

‘Onze peuteropvang staat met de naam Pluk meer op eigen benen, zonder de vertrouwde hand van CMWW los te laten. Een eigen identiteit, een gevoel van samen onze Plukkers op weg helpen bij het brabbelen en babbelen, happen en prakken, spelen en delen, spellen en tellen of springen en zingen. Daar plukt iedereen de vruchten van.’

Onze toekomst

‘We begeleiden door spelenderwijs met thema’s aan de slag te gaan. De seizoenen en feestdagen als rode draad om te leren, de bouwhoek, het keukentje of de knutselplek om de wereld met je fantasie te ontdekken. Met aandacht voor gezonde voeding en beweging, voor basisvaardigheden zoals jasje aandoen, tasje omdoen, groeten en afscheid nemen maar ook voor het ontwikkelen van een sociale identiteit. Vriendjes leren kennen, samen delen en spelen. Deze eerste contacten en ervaringen zijn zo belangrijk voor een kind. Bovendien ontlasten we de ouders en verzorgers zodat zij ook goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ze zeggen niet voor niets: ‘it takes a village to raise a child’. Zo leggen we samen de basis voor een mooie toekomst.

De officiële aftrap!

De wethouders LÉspoir (gemeente Brunssum) en Janssen (gemeente Beekdaelen) hebben op donderdag 10 februari Pluk op twee locaties gelanceerd.

De visie behorende bij Pluk

Samen spelen en leren

Van eigenzinnige  tot eigengereide peuters. Spelen, ontdekken, leren, groeien. Voor peuters die lekker in hun vel zitten en straks klaar zijn voor de basisschool. Kleintjes vol enthousiasme en positieve aandacht op weg helpen, een steuntje in de rug geven. Met ons vertrouwde team werken we op een speelse manier aan ontwikkeling, met liefde.

PLUK de dag

Wij zijn Peuteropvang PLUK. Met negen locaties in Brunssum en Beekdaelen zijn we altijd dichtbij. En dat is precies waar we willen staan: dichtbij de peuter die een eerste stap zet buiten de omgeving van het gezin. Dichtbij het kind dat brabbelt en babbelt, spelt en telt, hapt en prakt, speelt en deelt, springt en zingt. Een Plukker heeft een streepje voor.

Spelen en leren

We begeleiden door spelenderwijs met thema’s aan de slag te gaan. De seizoenen en feestdagen als rode draad om te leren, de bouwhoek, het keukentje of de knutselplek om de wereld met je fantasie te ontdekken. Met aandacht voor gezonde voeding en beweging, voor basisvaardigheden zoals jasje aandoen, tasje omdoen, groeten en afscheid nemen maar ook voor het ontwikkelen van een sociale identiteit. Vriendjes leren kennen, samen delen en spelen. Deze eerste contacten en ervaringen zijn zo belangrijk voor een kind. Bovendien ontlasten we de ouders en verzorgers zodat zij ook goed voor zichzelf kunnen zorgen. Ze zeggen niet voor niets: ‘it takes a village to raise a child’. Zo leggen we samen de basis voor een mooie toekomst.

PLUK de vruchten

De medewerkers van onze negen vestigingen staan voor één doel: samen spelen en leren. Ontdekken en groeien om zo de overstap naar groep 1 van de basisschool gemakkelijk maken. Voor elke peuter, want ieder kind verdient gelijke kansen om te starten in de basisschool. Met onze peuteropvang en Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE) werken we dan ook nauw samen met de lokale basisschool.

Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Wil je je kind een goede start geven? Extra voorbereiding en aandacht voordat je kleintje de grote basisschool binnenstapt? Dan is voor- en vroegschoolse educatie ideaal voor elk kind om spelenderwijs allerlei vaardigheden aan te leren. Woorden, getallen, kleuren en vormen gaan meer spreken. Het samen spelen helpt je kleintje om de Nederlandse taal beter te begrijpen.

Een sprong vooruit

VVE is ook zeker bedoeld voor peuters die een risico op onderwijsachterstand hebben en extra begeleiding kunnen gebruiken. Consultatiebureaus geven kinderen die hiervoor in aanmerking komen een zogeheten VVE-indicatie waarmee ze kunnen meedoen aan het VVE-programma in de peuter- of basisschoolgroep. PLUK zoekt proactief contact met deze groep om ook deze kleintjes alle kansen te bieden op een voorsprong. Er is preventief veel mogelijk. En dat start met een goede samenwerking met de ouders. We observeren en signaleren als we problemen zien in de ontwikkeling, kunnen aansturen op extra aandacht door het doorverwijzen naar de juiste partijen. Zo doen we er alles aan om elk kind goed voorbereid aan groep 1 over te dragen.

Onze PLUK plekken

PLUK de dag. We zijn allemaal uniek maar ook allemaal één. Samen kunnen we vol vertrouwen groeien en bloeien. In een warme, vertrouwde omgeving die veilig voelt. Met deskundige begeleiding die een positieve kijk op het leven heeft. Met elkaar, ouders, kinderen, pedagogisch medewerkers. Zo kunnen we samen het beste uit elke dag halen, met plezier.

Pimpeloentje – Pluk Brunssum Oost

’t Pieëpelke Bingelrade – Pluk Bingelrade Beekdaelen

De Kruimeldoos – Pluk Schinveld Beekdaelen

’t Hummelhutje – Pluk Brunssum West

Pukkio – Pluk Brunssum Noord

’t Pieëpelke Merkelbeek – Pluk Merkelbeek Beekdaelen

De Paddenstoel – Pluk Brunssum Zuid

Pinokkio – Pluk Brunssum Centrum

Bij de handjes – Pluk Brunssum Centrum

Over PLUK

Peuteropvang PLUK is onderdeel van Stichting CMWW, Maatschappelijk werk, Welzijnswerk en Peuteropvang. Deze non-profit organisatie heeft haar roots in de gemeente Brunssum en Beekdaelen.

PLUK staat voor Peuteropvang en Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie (VVE) en is met al haar negen locaties gevestigd in een basisschool, voor een veilige en vertrouwde voorbereiding op de basisschool.

Onze 30 medewerkers zijn pedagogisch geschoold en voldoen aan alle wettelijke eisen. Samen vormen wij een enthousiast team met op elke locatie vaste gezichten: voor structuur en een optimale vertrouwensband met kinderen en ouders.