Spring naar content

Actueel

Lees ons laatste nieuws

Home Actueel Extra bijdrage Next step Perron045

Extra bijdrage Next step Perron045

Extra bijdrage van €25.000 van het Oranje Fonds

voor het project Next Step Perron045

CMWW krijgt een extra bijdrage van €25.000 van het Oranje Fonds voor het project Next Step Perron045 

Brunssum, 05-08-2021 – Na drie succesvolle projectjaren waarin Next Step Perron045 een van de deelnemers was aan het programma ‘Meer Kansen Voor Jongeren’, heeft het Oranje Fonds besloten een extra bedrag van €25.000 toe te kennen aan het initiatief. Binnen het driejarige programma ondersteunt het Oranje Fonds 18 vrijwilligersinitiatieven gericht op jongeren van 16 tot 27 jaar met als doel het ondersteunen van jongeren bij het behalen van een startkwalificatie, het vinden van een baan of een betere participatie in de samenleving. Het project Next Step Perron045 is een samenwerking tussen CMWW en de LEVANTOgroep. 

Next Step Perron045 richt zich op jongeren in Zuid-Limburg in de leeftijd van 16-27 jaar oud met een grote afstand tot de arbeidsmarkt en een kwetsbare positie in de maatschappij. Het project wil hen uit deze kwetsbare positie halen en weer terug laten keren in de maatschappij met een duurzaam toekomstperspectief. Dit wordt bereikt door te werk te gaan vanuit de grondhouding ‘sociale netwerkstrategieën’ en jongeren te matchen aan een vrijwillige coach. Het bijzondere aan deze aanpak is dat jongeren worden gefaciliteerd om een eigen plan voor de toekomst te maken samen met hun familie, sociaal netwerk en de coach. Door deze samenwerking sluit het plan aan bij de motivatie en leefwereld van de jongere en is er aandacht voor alle levensgebieden. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan verschillende trainingen, talentontwikkeling en groepsactiviteiten. De vrijwillige coach ondersteunt de jongere in de uitvoering van zijn plan, biedt een luisterend oor of een nieuw perspectief op de situatie van de jongere.  Met deze aanpak streeft men naar het voorkomen van grotere maatschappelijke problemen voor deze doelgroep en keren jongeren terug in de maatschappij met een door henzelf gemaakt duurzaam plan.  

Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.  

 ____________________________________________________________________  

Noot voor de redactie:  

Voor informatie over het Oranje Fonds neemt u contact op met Nerina Vilchez, Adviseur Publiciteit, telefoon: 030-2339348, mail: nerina.vilchez@oranjefonds.nl   

Voor meer informatie over Next Step Perron045 kunt u contact opnemen met Nadine Podbevsek, Projectleider LEVANTOgroep, telefoon: 06-43872627, mail: nadine.podbevsek@levantogroep.nl  of Karlijn van Hamont, Projectleider CMWW, telefoon: 06-57366509, mail: k.v.hamont@cmww.nl.  

Website: www.nsp045.nl