Spring naar content

Peuteropvang

Pluk Schinveld

Pluk Schinveld

Pluk Schinveld biedt al ruim 44 jaar peuteropvang aan in Schinveld en werkt nauw samen met de basisschool Schinveld als VVE-koppel. (Voor- en Vroegschoolse Educatie)

Onze openingstijden sluiten aan bij de tijden van de basisschool. Per dagdeel is er plaats voor 16 peuters.  De peuters worden per groep begeleid door twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Op dinsdag- en woensdagochtend komen onze vaste vrijwilligers ons ondersteunen. Alle medewerkers en vrijwilligers beschikken over een Verklaring omtrent Gedrag en zijn geregistreerd in het personenregister Kinderopvang.

Ouders en Peuteropvang

We vinden het contact met ouders erg belangrijk.  Wij zijn gedurende maximaal twee jaar uw partner in de begeleiding van de peuter. Wij zijn nieuwsgierig naar de manier waarop u samen wilt werken met de pedagogisch medewerkers in de peuteropvang.

VVE / Voor- en Vroegschoolse Educatie

Peuteropvang Pluk Schinveld werkt met de VVE-methode Speelplezier. De methode stimuleert kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling. We werken met thema‚Äôs die herkenbaar zijn voor peuters. 

Rondom een thema bieden wij nieuwe woorden door middel van het vertellen van verhaaltjes, liedjes, knutselactiviteiten, beweegonderwijs en begeleid spel. Het beschikbare speelgoed, materialen en de activiteiten worden aan het thema aangepast. De peuters maken op deze manier onderdeel uit van het thema en worden nieuwsgierig naar het ontdekken van nieuwe kennis en mogelijkheden. Speelplezier legt een goede basis voor de Nederlandse taalvaardigheid. Het thema en alle activiteiten worden aan ouders aangeboden via nieuwsbrieven en ouderbijeenkomsten, zodat de interactie tussen ouder en kind wordt bevorderd en thuis kan worden geoefend met de woorden die aangeboden worden op de peuteropvang.

De pedagogisch medewerker zal samen met de ouder en in samenwerking met de ketenpartners de peuter begeleiden en ondersteunen. 

Bent u nieuwsgierig naar onze peuteropvang/voorschool? Bel gerust eens om een kijkje te komen nemen en onze werkwijze te verkennen.

Uw peuter nu inschrijven:

De Peuteropvanglocaties van CMWW moeten aan de wettelijke vereisten voldoen. De GGD Zuid Limburg toetst minimaal 1 keer per jaar al onze locaties. U kunt het laatste inspectierapport inzien door op onderstaande button te klikken.

Certificaat “Samen werken aan kwaliteit” van de geschillencommissie Kinderopvang.

Informatie

 • Kloosterlaan 7C
  6451 EN Schinveld
 • 06-21618974
 • schinveld@pluk-peuteropvang.nl
  • Openingstijden
  • maandag : 8.30u. - 12.30u
  • dinsdag : 8.30u. - 12.30u
  • woensdag : 8.30u. - 12.30u
  • donderdag : 8.30u. - 12.30u
  • vrijdag : 8.30u. - 12.30u
 • LRK 161987126