Spring naar content

Verlies en samen verder. Rouw verwerking

De zelfhulpgroep is een feit!

Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt!

Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Dat helpt echt! Lotgenotencontact en Zelfhulp biedt ondersteuning wanneer iemand iets wil verbeteren in zijn persoonlijke situatie. Zelfhulp bestrijkt onderwerpen op het terrein van lichamelijke- en geestelijke gezondheid, welzijn, werk en financiën. Zelfhulp gaat uit van het benutten en versterken van de eigen mogelijkheden die naast beperkingen altijd nog aanwezig zijn. Hiermee sluit Zelfhulp aan bij de levensdimensies van Positieve gezondheid en leidt tot meer zelfregie.

Verlies en samen verder

Omgaan met Verlies is hard werken. Vaak wil je de ander ( je partner, kinderen, familie of vrienden) niet belasten met je verdriet en probeer je hoe moeilijk het ook is, je er doorheen te slaan. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon je verhaal kwijt kon bij iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Weet waar je doorheen gaat en hoe moeilijk het soms is.

Herkenning zorgt dan voor erkenning ! Je kunt dan weer even door, je hebt ruimte voor andere dingen in je leven…….

De zelfhulpgroep voor mensen met verlieservaring heeft als doel om zonder professionele hulp leren omgaan met je verdriet.

Inmiddels zijn er twee groepen.  De eerste groep komt iedere oneven week op de maandag tussen 14.00 en 16.00 uur bij elkaar. De tweede groep komt iedere even week op de maandag bij elkaar tussen 14.00 en 16.00 uur. De bijeenkomsten vinden plaats in het Rombouts college, zaal 1, Schoolstraat 16, 6443 BT Brunssum.

Er is op dit moment nog plek voor een aantal deelnemers in de even weken.

Contactpersonen voor de groep zijn Lisbeth Coumans, tel. 0622482341 en Arno Gielkens, tel. 0634967310. Momenteel nemen 7 personen deel aan de tweede groep. Er is gekozen om er een half open/ half gesloten groep van te maken. Dit betekent dat er voor eventuele deelname eerst telefonisch contact moet worden opgenomen met de contactpersonen.

Het is de bedoeling dat de groep zelfstandig verder gaat en door het CMWW gefaciliteerd wordt met een ontmoetingsplek.

De weg er naar toe bepaal je zelf. Je maakt deel uit van de groep en gaat op verkenning met de groep.

Uitbreiding van het aanbod rond andere thema’s is mogelijk!

CMWW biedt in samenwerking met Zorgbelang een workshop aan om de groep te kunnen draaien.

Je krijgt de hulpmiddelen (zelfregietools) die je nodig hebt tijdens deze workshop.

CMWW zal  de groep faciliteren met o.a. een locatie en indien gewenst ondersteuning bieden wanneer de groep dat nodig vindt.

Je kunt je aanmelden via bijgaand aanmeldingsformulier of contact opnemen met Em Smit, tel. 0629731583 .

Stuur een bericht Zelfhulp

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.