Spring naar content

Personen Alarm

Personen Alarmering een alternatieve 24-uurs hulpverlening

CMWW biedt personenalarmering aan.


Iedereen kan in een situatie terecht komen waarbij hulp van buitenaf noodzakelijk is. Het ontbreken van een gevoel van zekerheid/veiligheid beïnvloedt het welzijn van mensen in negatieve zin.

Daarom biedt CMWW voor de inwoners van Brunssum en Beekdaelen sociale personenalarmering aan om een alternatieve 24-uurs hulpverlening te waarborgen.


Wat is vereist?


Er zijn momenteel twee modellen alarmeringssystemen te huur bij CMWW. Voor het model CT1 is een vaste analoge telefoonaansluiting nodig. De CT2 kan daarnaast óók zonder telefoonaansluiting functioneren. Hiervoor is wel een geactiveerde simkaart vereist die in het alarmeringssysteem geplaatst wordt.


Hoe werkt het systeem?


Het alarmeringssysteem wordt aangesloten op de vaste telefoon van de hulpvrager. Er worden maximaal 4 telefoonnummers van mantelzorgers in het alarmeringssysteem geprogrammeerd. Door een druk op de knop van de hals-of polszender kan de hulpvrager direct verbinding maken met het alarmeringssysteem. Het toestel gaat in de geprogrammeerde volgorde telefoonnummers van mantelzorgers kiezen, totdat er contact tot stand is gebracht. Na bevestiging van de oproep ontstaat vervolgens een spreek/luisterverbinding. De mantelzorger vraagt wat er aan de hand is en of de hulpvrager in staat is om op de gele knop van het toestel te drukken. Is dit niet het geval dan gaat de mantelzorger naar de hulpvrager toe om hulp te bieden. Hiervoor heeft hij/zij ca. 15 minuten de tijd. Is binnen dit tijdsbestek de gele knop niet ingedrukt, dan gaat het toestel alsnog het eerstvolgende geprogrammeerde telefoonnummer bellen!


Belangrijk is dat de mantelzorger vrije toegang tot de woning heeft en in het bezit van een huissleutel is!


Welke kosten zijn aan een personenalarmeringssysteem verbonden?


De huur van het personenalarmeringssysteem bedraagt € 11,55 per maand. Voor een eventuele simkaart, indien geen vaste analoge telefoonaansluiting aanwezig is, wordt € 6,50 extra per maand in rekening gebracht!
De aansluitkosten bedragen eenmalig € 15,-. Deze worden bij de eerste automatische incasso in rekening gebracht. Hiervoor dient een schriftelijke machtiging aan CMWW te worden verleend.

Het alarmeringstoestel inclusief zender en (optionele) simkaart blijven eigendom van CMWW en dienen na opzegging bij CMWW ingeleverd te worden! De huur kan per maand opgezegd worden.

Voor meer informatie en/of aanmeldingen: CMWW A ge Water 20A 6451 CD Schinveld Tel. 088-45 52 590

of vul onderstaand formulier in, er wordt dan zo speodig mogelijk contact met u opgenomen.

Personen Alarmering CMWW

U kunt u vraag of aanvraag melden met onderstaand formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Alarmering

Download de flyer over Personenalarmering